Vårt skollantbruk i framkant

Vårt skollantbruk i framkant! Inom dagens mjölkproduktion är djurhälsoarbete otroligt viktigt, därför vill vi som skollantbruk kunna visa våra elever vilka verktyg som finns att använda. De senaste veckorna har det varit full verkstad tillsammans med företaget Agricam AB. Vi har bland annat som första gård på Gotland installerat ett Bacticamskåp där vi kan odla våra egna odlingsplattor med mjölkprov och få hjälp med identifiering av bacteriestam för en snabb och korrekt behandling. Idag går dessutom personalen en utbildning i ViLA Mjölk, med massor av diskussion kring både förebyggande arbete och behandlingar av sjuka djur. Vi ser framemot att kunna erbjuda våra elever kunskaper om både Bacticamskåp och ViLA-mjölk!