Boende

Som elev har du möjlighet att bo på skolans område i ett av våra hus. Du delar hus med klasskompisar, kök och vardagsrum. Du bor granne med vårt änge och har två minuter till klassrummet. Det är goda bussförbindelser till Roma och Visby. I Roma som ligger 8 minuter ifrån skolan finns matbutiker, vårdcentral, apotek, restaurang, pizzeria, gårdsservice, mack. Väljer du att åka åt andra hållet är du i Visby på 15 minuter med allt vad världsarvsstaden har att erbjuda.

För att bo på elevboendet skriver du som elev och vårdnadshavare under på att följa skolans policy för hyra av rum, vår värdegrund och ordningsregler. Du skall vara i fas i skolan och inte ha olovlig frånvaro.

På fritiden kan du som elev välja på att rida på Suderbys Gård& Ridskola, träna med Gotlands Hundungdom, träna på hundrehabanläggningen eller sporta på någon av Visbys idrottsanläggningar. Du kan också vara med och sköta skoljordbruket, korna eller ha lammjour vid lamning. Här finns en mängd av aktiviteter att sysselsätta sig med.

Förfrågningar av boende görs till vår fastighetsansvariga Jörgen Olsson. Du hyr ett rum av Grönt Centrum som fastighetsvärd. Vårdnadshavare bär själv ansvar för elevens boende, inköp av mat etc. Observera att boendet inte är internat eller är en del av skolverksamheten. Boendet hyrs privat.