Sök NB Gotland

Vad roligt att du är intresserad av att plugga hos oss! Här kommer du bli väl mottagen.

Välkommen att göra din ansökan här – klicka på länken.

Låt oss berätta mer om skolan

Här står du som elev i fokus! Vi tar tillvara och delar dina intressen. Naturbruksprogrammet drivs med huvudman Wisbygymnasiet. Du läser dina kärnämnen på Wisbygymnasiet och karaktärsämnena på Gotland Grönt Centrum på Lövsta Roma. Här möter du en vacker miljö, engagerade lärare, gemenskap och kunskaper för framtiden!

Wisbygymnasiet

Besök oss under en skoldag

Vi tar emot besök på skolan där du som är intresserad av hur det är att studera på naturbruksprogrammet är välkommen att följa en elev under en dag. Du är med hela dagen och väljer den profil som du är intresserad av. Du är med på lektioner, får en guidad tur på skolan och området, träffar elever och personal. Vi bjuder på frukost och lunch.

Det går också bra att att boka en privat guidning.

Företagande och entreprenörskap

Under din studietid lär du dig om att starta och driva företag. Du lär dig om olika företagsformer, företagarvillkor, kundbemötande, management, ledarskap, varumärken, marknadsföring, ekonomi och produktion.  Du lär dig också om normer och får testa och argumentera för dina värderingar. Träna dig i källkritik. Du lär dig om bemötande och att skapa goda relationer. I årskurs tre har du möjlighet att starta och utveckla ett UF- företag.

Öppet plugg

Vi satsar på dig och dina studier. En dag i veckan på Wisbygymnasiet och en dag på Gotland Grönt Centrum erbjuds du öppet plugg en timme efter skolans ordinarie slut. Där finns olika ämneslärare för att ge dig stöd att komma vidare i dina studier för att nå dina personliga mål.

Framtiden

Här får du  förutsättningen att under dina 3 år som elev hos oss skaffa dig praktiska och teoretiska kunskaper för att vara anställningsbar. De senaste åren har alla studenter haft jobb efter avslutade studier! Det gröna näringslivet söker ständigt nya medarbetare vilket ger dig stora jobbmöjligheter efter avslutad yrkesexamen.

Fortsatta studier

På alla våra profiler kan välja att läsa för att få en allmän högskolebehörighet för vidare studier på universitet eller högskola.

Nära till branschen

Hos oss finns klustret Gotland Grönt Centrum. Det gör att du är mitt i det gröna näringslivet av djurskötare, ledare, rådgivare, veterinärer, lantmästare, agronomer, rådgivare, hundfysioterapeut,  med mera. Du träffar dem i din undervisning, på seminarier och kurser samt på vår gemensamma klusterfika på onsdagar med kortföreläsningar under olika teman. Värdefulla kontakter för framtiden.

Den goda maten

Tänk dig att få äta på restaurang varje dag. Hos oss är det verklighet. Skolans restaurang kallas för Roma Gårdskrog och Jocke med personal serverar god mat alla vardagar i veckan. Närproducerat och endast svenskt kött, vissa dagar ifrån gårdens egen produktion. Du väljer alltid mellan tre rätter och ett stor härlig salladsbuffé.

Elevboende

Välkommen till vårt elevboende. Har du lång väg att ta dig till och från skolan finns det möjlighet att bo i vårt elevboende på Gotland Grönt Centrum. Boendet ligger intill vårt vackra änge som sommartid betas av gårdens djur. När du lyfter blicken från läxböckerna så har du en underbar utsikt över äppelträden och änget. Huset har 4 rum och kök, rymmer tre elever, del i kök och ett gemensamt tv rum.

Övrig skolinformation

Söker du mer information om skolan är du välkommen till Wisbygymnasiets hemsida. Där finner du information om vår elevhälsa, bibliotek, personal med mera.